MagyarTelekom

A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, amely a telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja, beleértve a vezetékes és mobil telefonos, az adatátviteli és nem hangalapú, valamint az informatikai és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. A Magyar Telekom többségi részesedéssel rendelkezik a Makedonski Telekomban, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójában, és a Crnogorski Telekomban, Montenegró legnagyobb  távközlési szolgáltatójában. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa (59,21%) a MagyarCom Holding GmbH, a Deutsche Telekom AG kizárólagos tulajdona. További információk a www.telekom.hu weboldalon találhatók.

Szervezeti kultúra a sokszínűség és esélyegyenlőség jegyében

A Telekom üzleti előnyként tekint munkavállalóinak sokszínűségére. Sokszínűségi Politikánk irányelveinek megfelelően ösztönözzük, és figyelembe vesszük munkatársaink, partnereink és üzleti környezetünk különbözőségét. Emellett felelős munkaadóként kiemelt figyelmet fordítunk a munkahelyi diszkriminációmentesség és az egyenlő bánásmód biztosítására, valamint törekszünk az egyes hátrányos helyzetű munkavállalói csoportok esélyegyenlőségének biztosítására. Ennek érdekében olyan alapvető dokumentumokat fogadtunk el, amelyek biztosítják ezen alapelvek érvényesülését és szervezeti kultúránkba való integrálását.

A Telekom jelenleg érvényben lévő III. Esélyegyenlőségi terve a 2013-2015. közötti, három éves periódusra érvényes cselekvési tervet tartalmazza.

Mindezeken túl a Telekom nyitott arra, hogy a társadalmi esélyegyenlőség megvalósulásának érdekében csatlakozzon az e téren induló állami, üzleti és civil kezdeményezésekhez, egyebek mellett aktív résztvevője a HBLF a Sokszínűségért munkacsoportnak és a MEF egyik alapítói tagja.

Esélyegyenlőségi és sokszínűségi tevékenységünket számos elismerést és díjat kapott:

Családbarát Vállalat 2014. Különdíjas a Telekom a T-Systems Magyarországgal közösen, 2013-ban a Családbarát Munkahely 2013. és a Fogyatékosság-barát Munkahely címet nyertük el. Már két alkalommal  „Sokszínű szervezet TOP10” címmel minősítették a vállalatot. az Aon Hewitt 2012-es hazai Legjobb Munkahely felmérésében második helyezést értünk el a nagyvállalati kategóriában.