Szerencsejáték Zrt.

A Szerencsejáték Zrt. 1991-ben alakult, 100 százalékos állami tulajdonban lévő nemzeti lottótársaság. Magyarország legnagyobb szerencsejáték szolgáltatója, az állami szerencsejáték monopóliumot működtető vállalat.

Felelős játékszervezőként feladata, hogy törvényes játéklehetőséget nyújtson a felnőtt lakosságnak, megőrizve a tradicionális értékeit, és hozzájárulva a közkiadások finanszírozásához. Egyik legfontosabb értéke a játékosok bizalma, amit igyekszik tovább mélyíteni többek között kiterjedt értékesítési hálózattal, biztonságos technológiai háttérrel, többcsatornás értékesítéssel, és jelentős társadalmi szerepvállalással. Felelős játékszervezőként mértéktartó játékra ösztönöz, és nem kínál fokozottan veszélyes játékokat

A társaság fő értékei

A játékosok bizalma, a vállalat társadalmi elfogadottsága, a megbízhatóság, termékei beágyazottsága, a kiváló termék- és szolgáltatásminőség, a sokoldalú játékportfolió, a kiterjedt országos értékesítési hálózat, a biztonságos technológiai rendszer és többcsatornás értékesítés, a munkavállalók szakmai tudása, a társadalmi elkötelezettség, a tapasztalat, valamint, az új iránti nyitottság.

A Társaság kiemelt értékei közé tartozik továbbá a fenntartható, mértéktartó növekedés, a felelős játékszervezés, a fogyasztói igény orientáció, és a társadalmi felelősségvállalás is.

Mivel a szerencsejáték szervezés speciális szaktudást igénylő tevékenység, rendkívül fontos a Szerencsejáték Zrt. számára, hogy magasan képzett, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársait megtartsa, fejlődésüket biztosítsa, munkahelyi közérzetüket javítsa.

A közel 1600 fős munkavállalói közösség 15 százaléka több mint 20 éve dolgozik a vállalatnál, 30 százaléka pedig legalább 10 éve lojális munkavállaló.

Az itt dolgozók elkötelezettségét bizonyítja, hogy 2013-ban a Szerencsejáték Zrt. elnyerte a Legjobb Munkahely díjat nagyvállalati kategóriában.

A felelős foglalkoztatás kiemelt jelentőségű mozzanata az esélyegyenlőség érvényesítése. A Szerencsejáték Zrt. esélyegyenlőségi tervében többek között a részmunkaidős foglalkoztatás lehetőségéről, a fogyatékkal élők, kismamák és nyugdíjasok részére készített információs csomagokról, az akadálymentesítésről, illetve a jogi és pénzügyi tanácsadás lehetőségéről kapnak tájékoztatást a dolgozók.

A Szerencsejáték Zrt. 2014-től a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fórumának tagja.

A munkakörülmények, toborzás és kiválasztás, bér és juttatások, képzések, kommunikáció és érdekképviseletek kérdéskörének vizsgálatát követőn 2015-ben elnyerte a Social Label – Társadalmilag felelős munkáltató elismerés arany fokozatát a Szerencsejáték Zrt.

Különösen fontos a cég életében a 170 megváltozott munkaképességű kollégát foglalkoztató sorsjegy-értékesítési hálózata. A hálózat élenjáró és példaértékű fenntartásáért – legutóbb 2015-ben – a Szerencsejáték Zrt. elnyerte a Fogyatékosság-barát munkahely kitüntetést.