Salva Vita Alalpítvány

A Salva Vita Alapítvány azért jött létre 1993-ban, hogy segítse a sérült emberek társadalmi beilleszkedését és önálló életvitelét. Szeretnénk, ha természetessé válna, hogy közösségeinkben a fogyatékos embereknek is helye van, hogy mindannyian együtt alkotjuk ezt a társadalmat.

Alapítványunk fő profilja a fogyatékos, ill. egészségkárosodással élő emberek nyílt munkaerő-piaci foglalkoztatásának támogatása képzési és foglalkoztatási programok által.

Munkavállalásra felkészítő képzési és munkaerő-piaci programjainkban az évek során több ezer fogyatékos / megváltozott munkaképességű ember vett részt.

A fogyatékos munkavállalók mellett intenzíven és személyre szabottan támogatjuk a munkáltatókat is.

Akkreditált felnőtt képzési intézmény vagyunk: fogyatékos emberek, szociális szakemberek és munkáltatók számára egyaránt nyújtunk képzéseket.

 

Fő tevékenységeink:

•             Munkára felkészítő gyakorlatorientált képzés, munkatapasztalat szerzési lehetőség a nyílt munkaerő-piacon értelmi sérült és autista fiatalok számára.

•             Személyre szabott, speciális munkaközvetítő szolgáltatás fogyatékos / megváltozott munkaképességű emberek számára.

•             Munkáltatóknak szóló szolgáltatások (speciális munkaközvetítő szolgáltatás, fogyatékosügyi audit, tréningek, szakmai kiadványok, tanácsadás stb.)

•             Munkáltatókkal közös akciók a fogyatékos emberek el- és befogadása érdekében (pl. közös filmklub, színházjáró program, csapatépítő programok stb.)

•             Rehabilitáció, gyógypedagógia, szociális munka területén dolgozó szakemberek képzése

•             Módszertani fejlesztések (speciális módszerek fejlesztése az egyes fogyatékossági célcsoportok ellátására)

•             Fogyatékosság-barát munkahely elismerés adományozása az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen, a fogyatékos emberek foglalkoztatási gyakorlatát fejlesztő munkáltatók számára (www.fbm.hu )

•             Alapító tagja vagyunk a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fórumának

 

A MEF – ben az a jó, hogy hasonló értékrenddel bíró cégek közösen gondolkodnak és tevékenykednek az esélyegyenlőség érdekében. Kiváló szakmai közösség, amely időről időre új szempontokat ad, és továbblépésre inspirál.