Philip Morris Magyarország Kft.

Philip Morris Magyarország Kft.

A Philip Morris International egy 170 éves múltra visszatekintő, vezető multinacionális dohányipari vállalat, a világon mintegy 81 ezer munkavállalóval. A Philip Morris Magyarország Kft. a Philip Morris International leányvállalataként 1991 óta van jelen Magyarországon. Vállalatunk jelenleg történelmének legnagyobb üzleti átalakulásán megy keresztül. Olyan kevésbé káros, füstmentes dohánytermékek fejlesztésén dolgozunk, amelyek a közeljövőben teljesen felválthatják a cigarettákat, csökkentve az aktív és passzív dohányzás kockázatát. Hisszük, hogy ez a helyes irány a fogyasztók, a vállalat és a társadalmi felelősségvállalás szempontjából is.

A Philip Morris Magyarország Kft. elkötelezett abban, hogy kiváló, szociálisan is érzékeny munkaadó legyen magas szintű társadalmi felelősségvállalással. Ez okból aktívan kivesszük a részünket olyan jótékonysági programokból, amelyekkel a kollégák lakó- és munkahelyi közösségeinek kezdeményezéseit támogatjuk. Tevékenységünkkel olyan programokhoz járulunk hozzá, mint a rászorulók megsegítése, valamint a helyi közösségek javát szolgáló kezdeményezések támogatása.

A Philip Morris International minden leányvállalatánál alapelv a munkaerő diszkriminációmentes – korra, nemre, vallási hovatartozásra, szexuális orientációra és fogyatékosságra való tekintet nélküli – toborzása és foglalkoztatása. A nyitottságra és az egymás iránti tiszteletre épülő vállalati kultúránk része, hogy olyan befogadó munkahelyi környezetet tartunk fenn, amely mentes a hátrányos megkülönböztetéstől, és minden foglalkoztatással kapcsolatos kérdést a munkavállaló teljesítménye és érdemei alapján bírálunk el.

A Philip Morris International részese az ENSZ Globális Megállapodásának (Global Compact), amelynek célja a fenntarthatóság biztosítása a világgazdaságban tíz alapelv mentén. Ez alapján – többek között – támogatjuk és tiszteletben tartjuk a nemzetközileg kinyilatkoztatott emberi jogok védelmét (1. elv), és a hátrányos megkülönböztetés megszüntetését a foglalkoztatás és a munkavégzés terén (6. elv), amelyet partnereinktől is elvárunk.