Auchan

Az AUCHAN a világ egyik vezető kereskedelmi vállalkozásaként 16 országban 1657 hiper- és szupermarketet üzemeltet. A családi hátterű vállalatot 1964-ben Gérard Mulliez alapította, az áruházlánc Magyarországon 1998-ban nyitotta meg első, budaörsi áruházát.  Az azóta is folyamatosan fejlődő magyarországi leányvállalat jelenleg 19 áruházat és 12 benzinkutat üzemeltet. Hazánkban közel 7000 munkavállalót foglalkoztat.

A mindennapi működésünkben szem előtt tartjuk a fenntartható fejlődést. A sokat hangoztatott fenntartható fejlődés nálunk nem csupán szlogen: úgy igyekszünk kielégíteni a vásárlóink igényeit,  hogy azzal nem sodorjuk veszélybe gyermekeink és unokáink jövőjét, kereskedőként a fenntartható fejlődés alapelveit tiszteletben tartva cselekszünk. Mi, az Auchannál hiszünk abban, hogy minden embernek, minden vásárlónak joga van az egészséges és tevékeny élethez. Biztosak vagyunk abban is, hogy a gazdasági, társadalmi és környezeti érdekek nem zárják ki egymást, mi több: képesek egymást segítve érvényesülni.

Vállalatunk az egyenlő bánásmód elveinek tiszteletben tartása, az esélyegyenlőség elősegítése, valamint a meghatározott hátrányos helyzetű dolgozói csoportok foglalkoztatási pozíciójának figyelemmel kísérése és javítása érdekében esélyegyenlőségi tervet hozott létre.

Felelős vállalatként, a működésünk során mindig is fontosnak tartottuk a társadalmi felelősségvállalás előmozdítását. Az Auchan Magyarország minden munkatársa kereskedő, elismert, elkötelezett és újító, aki hozzáadott értéket teremt. Alapvető értéknek tekintjük, hogy munkatársainkat és partnereinket kizárólag tetteik és teljesítményük alapján ítéljük meg. Csapataink összetételénél szem előtt tartjuk a sokszínűséget, munkatársaink elfogadását. Működésünk során kimondottan törekszünk az etikus üzleti magatartásra, a fenntartható fejlődés szem előtt tartására, kiemelt elveink az egyenlő bánásmód és az esélyegyenlőség. Egyszerűségre és közvetlenségre törekszünk a munkatársakkal, a vásárlókkal és a lakossággal való kapcsolatainkban. A mindennapi tevékenységünk során törekszünk a biztonságos és a magas színvonalú kiszolgálásra a vásárlók elégedettsége érdekében. A működés során figyelembe vesszük a munkatársak, a részvényesek, a környezet, a hatóságok és a vásárlók érdekeit, szempontjait.

Áruházláncunknál 2012. június 1. óta Etikai kódex van érvényben, mely elérhető a weboldalunkon. Arra az esetre, ha a mindennapi működés során az egyenlő bánásmód elveiben, követelményében eltérést tapasztal a dolgozó, a partner, a vásárló, akkor lehetősége van panasszal élnie a vállalatnál működő Etikai Bizottságnál.

Vállalatunk jelenleg több mint 300 fő megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztat, különböző munkakörben. A megváltozott munkaképességű munkavállalók állományának legnagyobb csoportja, siket és hallássérült munkavállalókból áll. Vannak más fogyatékkal élő munkatársak is, mint pl. belgyógyászati, mozgásszervi és gerinc, valamint szív és érrendszeri problémákkal küzdő, illetve értelmi sérült és autista munkatársak.

A vállalatunk célkitűzése a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása tekintetében az elkövetkezendő két évre: 2014-ben a törvény által előírt 5%-os foglalkoztatási ráta meghaladása és 2015-re ezen az arányon túlmenően a vállalat 7,6%-os foglalkoztatási arány elérése.

2012-ben a vállalatunk második alkalommal is elnyerte a „Fogyatékosság-barát munkahely” elismerést, amit 2014-ig meghosszabbított. 2014-ben ismét pályázunk a cím újabb két évre történő elnyerésére.

Az Auchan Magyarország Kft. alapító tagja a Munkáltatók Esélyegyenlőségi Fórumának (MEF), így együttműködésben áll és rendszeresen tapasztalatot cserél más, az esélyegyenlőség terén elhivatott vállalatokkal, ezzel is példát mutatva másoknak.

Előítélet-mentességünket felvállalva, a diszkriminációmentességet erősítve, csatlakoztunk a „Nyitottak vagyunk” kezdeményezéshez, amelynek a célja a társadalmi elfogadás előmozdítása. A kezdeményezéshez csatlakozva az magunk is valljuk: alapvető értéknek tekintjük, hogy munkatársainkat és partnereinket kizárólag tetteik és teljesítményük alapján ítéljük meg tekintet nélkül életkorra, nemre, nemi identitásra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai, vallási vagy más meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra. További információ: http://nyitottakvagyunk.hu/hu/

Tekintse meg videónkat ebben a témában!